Natuur

PARQUE NATURAL DE LAS LAGUNAS DE LA MATA Y TORREVIEJA,  het roze en het blauwe zoutmeer. Prachtige zichten, gevarieerde vegetatie, vogels, rust en stilte. Er is ook een wijngaardwandeling met info onderweg. 

 

SALINAS Y ARENALES, San Pedro del Pinatar. Beschermd natuurgebied met aangelegde wandel- en fietspaden en mooie uitzichtpunten waar men flamingo’s kan bewonderen. TRADITIONELE MODDERBADEN: wrijf uw gehele lichaam in met de donkergrijze romige modder van de bodem van de Mar Menor, laat opdrogen in de zon en verwijder de modder door te zwemmen in de Mar Menor. Heilzaam bij chronische pijnen en verschillende huidproblemen. Vele hotels bieden hier zelfs kuurprogramma’s aan.

 

CALBLANQUE REGIONAL PARQUE, Cartagena. Hoogtes, duinen, goudgele stranden, diepblauwe zee. Ruw, rotsig, heuvelig,..ideaal om tot rust te komen.

 

EMBALSE DE LA PEDRERA, Torremendo. Een door mensen aangelegd waterreservoir in de buurt van Orihuela. Het voorziet de streek (dus ook El Raso) van water. Naargelang de eventuele bewolking, mist en zon ziet het meer er steeds anders uit.  Schitterende zichten tijdens zonsondergang.