Steden

GUARDAMAR DEL SEGURA:   Het hedendaagse Guardamar heeft de allure van een grote stad maar weet haar Spaanse tradities en cultuur goed te bewaren. Een Mediterraanse schoonheid gelegen aan de monding van de Rio Segura. Kilometers fijne zandstranden, natuurlijke duinen, dennenbos en beschermd natuurgebied.  Je vindt er de Spaanse restaurants met hun typische streekproducten, tapasbars alsook restaurants met internationale grandeur. Het is er het hele jaar door goed vertoeven. Op de website van de stad, www.guardamarturisme.es,  vindt U alle informatie met betrekking tot cultuur, sport, feesten, recreatie. 
TORREVIEJA:   De voornaamste toeristische kuststad in de regio. Deze bruisende stad met zijn promenade, strand, vele restaurantjes en bars, winkels, wekelijkse markt en grote kermis is zeker een bezoekje waard. Het hele jaar door is er wel wat te beleven. 
ALICANTE:   De hoofdstad van de gelijknamige provincie. Er is een grote moderne jachthaven, stranden, musea, parken, winkels, winterkermis,… Het kasteel van Santa Barbara, gelegen op een heuvel , waar je geniet er van een prachtig zicht. Wandel eens door de Mercado Central, een typisch overdekte markt met 300 kramen, en geniet er van het Spaanse vraag en aanbod spektakel.  
Alicante, zo veel meer dan een luchthaven.
ELCHE (Elx):   El Palmeral park,  duizenden palmbomen – aangeplant door de Arabieren omstreeks de 10de eeuw – geven Elche een exotische sfeer. Dit palmbos is door Unesco tot werelderfgoed verklaard. 
MURCIA:   Barcelona van het zuiden. Prachtige gebouwen, kastelen, kerken en musea. De smalle straatjes en de gezellige pleintjes veroveren snel de harten van de bezoekers.
CARTAGENA:   Een rijkdom aan schoonheid en historie. Behalve een plezierjachthaven is Cartagena de thuishaven van de Spaanse marinevloot, die uitgerust is met onderzeeërs, fregatten en een prachtig kapiteinskwartier. Vele grote luxueuze cruiseschepen meren er frequent aan.
CABO DE PALOS:   Een uitermate charmant vissersdorp. Spectaculaire kliffen, prachtige baaien. Gekend voor zijn goede visrestaurants. 
MAR MENOR:   Een grote binnenzee,…niet dieper dan 6 meter. Het kristalheldere kalme water is er het hele jaar door gemiddeld 5°C warmer dan het water van de Middellandse Zee. Een paradijs voor watersporters. Ook hier een mooi aangelegde boulevard met restaurantjes en bars. 
ISLA TABARCA:   Leuke daguitstap met de snelle taxiboot of een catamaran met glazen bodem. Vertrekkenvanuit Santa Pola. €10/per persoon heen&terug, met een snelle taxiboot of een (catamaran)boot met glazen bodem: Tabarca Watertaxi. TIP: zelf een boot huren is mogelijk in de haven van Guardamar of Torrevieja.